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EIGE/2012/ADM/13. Questions & Answers Nr 3
Question 1:

As part of the evidence for Technical & professional capacity in regard of Lot 4 it is
requested to provide CV’s of managerial staff: May we assume that you expect here
the CV’s of the Directors / Heads of delivery units? Or do you expect the CV’s of the
members of board / Executive Directors of the legal person? Is the Europass Format
welcomed?

Answer 1:

We refer to the CV’'s of Directors/Heads/Managers of delivery units/teams. CV’s in
Europass format are welcome

Question 2:

How do you expect to provide evidence of the experience in regard of Technical
Capacity under Lot 4? May we assume that the proposed team / staff CV’'s with
according experience in years and relevant projects are considered to be sufficient? Or
do you expect additional evidence? If so, please advise.

Answer 2:

The CV’s of the proposed team should provide evidence of the experience in years
and relevant projects.

Question 3:

As part of the evidence for Technical & professional capacity in regard of Lot 4 it is
requested to provide list of URLs: What is expected amount of project references listed
in this section?

Where is the difference between the financial resources and the value of the contract?

Answer 3:

As mentioned in section 2.1.3 “The list of URLs should contain at least two websites
which integrate and implement a search interface of a database of resources and one
website that implements an interactive interface for presentation of statistics”.

“Financial resources” is case the tenderer was not the single contractor.

Question 4:

In regard to page 26 (services in various EU official languages): what languages are
actually requested (Background: we have in-house available: English, German, French
and Spanish and plan therefore not do subcontracting to an translation service). If
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required we could provide professional translation services with our network of
partner companies in more than 60 languages, but we would prefer if translations
services are not considered as subcontracting. Please advise.

Answer 4:

All official languages of EU could be subject to this contract. For Lot 4, translation of
content will be provided to the contractor. The web services provided by the
contractor could regard content in any EU official language (e.g. a multilingual
website). The provided web services should support the delivery of content in any EU
official language.

Question 5:

For Lot 4: We understand that the services provided under Lot 4 will be ordered by
EIGE through individual purchase orders. In regard of the requested staff (price grid lot
4): is there an expected percentage of involvement for each role / staff by category per
year?

Answer 5:

The involvement of each role will depend on the nature of the service. Therefore, no
estimation can be provided.

Question 6:

Page 27: Quality of the simulation (in regard of lot 4): What is the expected outcome
for this section in regard to lot 4? Can we assume that the provided HTML-prototype
is sufficient? Or do you expect more information on how we would implement the
revamped EIGE Website or how we provide our services in general in respect to the
scope of work (page 12 -16)? Please advise.

Answer 6:

As explained in page 27 of the Tender Specifications, “For Simulation in Annex 1, the
tenderer must provide a clear and detailed description of the planned actions and
their implementation. The tenderer must display the relevance and functionality of his
approach. The tenderer must demonstrate in the simulation that he understands the
scope and responsibilities of EIGE’s work.”

A “description of the proposed methods the contractor will use to guarantee that the
services and tasks outlined in the technical specifications are carried out as efficiently
as possible in terms of cost, speed and quality” are requested in part “I.
METHODOLOGY”, as described in page 26 of the Tender Specifications.




Question 7:

Page 15: Could you provide a technical documentation of the given infrastructure in
terms of hardware, software and security policy? In regard of hosting on the
contractor’s web servers: How is the business model for hosting externally? Are
purchase orders for external hosting services intended?

Answer7:

When the purchase order will be placed for the specific tasks, Institute will provide
required documentation about relevant infrastructure setup at the time of order.

Institute’s opinion is that current infrastructure information is not required to provide
the proposal for the development of the web services.

Hosting may be included into orders in rare cases

Question 8:

Page 16: Is the EIGE’s Styleguide mandatory for the HTML-Prototype (Simulation)? If
so, could you please provide it?

Answer 8:

As explained in page 38 of the Tender Specifications “In designing the homepage and
the rest of the sample site screens, the use of the Institute’s logo is the only mandatory
requirement. Designers are encouraged to be as creative and innovative in their
proposals.” The use of EIGE's style guide for the purpose of the simulation is not
mandatory.

Question 9:

For Lot 4: Main site or location of work shall be the contractor premises: What is the
expected meeting frequency with the core project team or at least the project
manager at EIGE’s premises? Kick-off and then monthly, quarterly? Please advise. Are
travel expenses reimbursed for those meetings?

Answer 9:

The meeting frequency is expected to vary according to the nature of the services
requested. Per average, we expect to have 3-5 meetings in Vilnius per year. Travel
expenses of the contractor are not reimbursed
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Question 10:

At pages 13 and 14 of the Tender Specifications, it is written that some tasks (mainly
integration and maintenance) may be required in relation to two systems respectively,
the European Network on Gender Equality and the Online Library which appear to be
under development. Can you give more details on these systems, about the
technologies used, architecture, functionalities, etc. in order to allow the Tenderer to
have a full understanding of the required expertises?

Answer 10:

The functionalities that will be developed in these two systems are described in the
respective ToR’s, accessible at http://www.eige.europa.eu/content/eige-2011-oper-19
and http://www.eige.europa.eu/content/eige-2011-oper-24

Question 11:

At page 15 of the Tender Specifications, point 2 of the Conditions for all deliverables
services described under LOT 4, it is written that “Hosting can be done on the
contractor’s web servers or on the Institute’s web servers (depending on project), for
development, test and production of websites and web applications - including
hosting on streaming (video and audio) servers; If the Institute’s will is that the project
is to be hosted internally the contractors needs to take all the provisions as stated in
point 1.”. In case hosting is to be done on the contractor’'s web servers, will it be
ordered through this framework contract? And if so, on which basis will the service be
ordered to the contractor, considering that Lot 4's price grid foresees only prices per
profile per man-day?

Answer 11:

Within Lot 4 all costs related to the contractor’s services are implied in profile prices.

Question 12:

In ANNEX | of the Tender Specifications — Simulations, it is written “In designing the
homepage and the rest of the sample site screens, the use of the Institute’s logo is the
only mandatory requirement. Designers are encouraged to be as creative and
innovative in their proposals.”. Though on p.16 it is written that “The deliverables
should adhere to EIGE’s style guide and the Information Provider's Guide of the
European Commission.”. Can you confirm that no other element from the EIGE’s style
guide than the Institute’s logo must be used for the development of the HTML pages
required as Simulation under Lot4? Conversely, can you please specify which
additional element(s) of the style guide must be used?

Answer 12:

Please refer to Answer 8




