EUROPEAN INSTITUTE FOR GENDER EQUALITY

&

EIGE | |
FIGE/2011/0PER/24 Questions & Answers Nr 3

Question 1:
In the specifications (section 1.4.5, pages 5 and 6), is requested a presence awareness
integrated with the social networks; how this feature should work? We have thought
about two cases:
1. If the user is online in Facebook (independently if he/she accessed EIGE network) he/she
will be inserted in the list of online members;
2. The user should be inserted in the list of online members only if he/she accessed the
EIGE network through Facebook.
Could you please clarify what of the above two solutions is requested?

Answer 1:

If the user is not logged into the EIGE’s network, there should be no information about the
member status from other social networks displayed.

It should be implemented as stated in the specifications (1.4.5 on page 6):

Presence awareness has to be integrated with social networks, - if the member is authenticated via
social network, the portal shall include presence information from that particular social network
about the member. ~

Question 2: |
According to the specifications the tenderer should create two specific workspaces: a .
“Thematic network workspace” and a “Community authoring workspaces”. The features |
list of the two spaces are almost equal. Could you please clarify the differences between '
the two workspaces?

Answer 2: x
The “Thematic network workspace” is the online work space for EIGE’s already L
established thematic networks and permanent “working groups”. As well as future

thematic networks created/initiated by EIGE. Access to these work spaces is limited to

members only and you become a member by invitation only.

The “Community authoring workspaces™ could be initiated by EIGE, or by members of
the network (approval of EIGE is necessary) around a certain topic or project. These
work spaces would be open to all members of the network.

The functionalities within the two work space types will be very similar.

Question 3:

In addition to the paper version of the documents requested, is the tenderer allowed to put
into the envelope marked as “Technical” a CD-ROM/USB flash drive containing the
electronic version of the documents? .

Answer 3:

Paper versions are required. The tenderer is allowed to provide electronic version
additionally to paper ones. |



